Reisource
Image default
Business / Financial Services

Waarom salarisverwerking uitbesteden?

Mijn ouders hebben het van jongs af aan al gezegd: “Word later je eigen baas.” Zijzelf waren niet hun eigen baas en dat beviel hen erg slecht. Als eigen baas kan je doen waar je passie ligt. Dan kun je zelf je werktijden bepalen en ben je verantwoordelijk voor jezelf. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar voor die mensen die graag een risico willen nemen en bereid zijn veel verantwoordelijkheid te dragen, is het perfect.

En als je je eigen baas bent, dan heb je het druk. Je moet alles wat met het bedrijf te maken hebben, op je nemen. Vooral als je begint in je eentje, komt er heel veel bij kijken. Dan moet je productiemanager zijn om een goede grip te houden op de productie van je product of dienst. Je moet marketeer zijn om jouw product aan de man te krijgen. Je moet ICT’er zijn om een mooie site te kunnen maken. Wanneer je eenmaal bent doorgegroeid en ook wat werknemers onder je hebt, moet je ook nog manager, baas en administratief werker zijn. Maar het liefst zou je gewoon bezig zijn met je passie; het product of de dienst dat of die je levert. Je bent niet de enige ondernemer met dit probleem. Vandaar dat er gelukkig wat oplossingen zijn om ervoor te zorgen dat jij je daar gewoon weer op kan focussen.

Zo hoef je de administratie over de loon, ook wel de salarisverwerking, niet zelf te doen. Dit kan je laten doen door een externe partij. Dit heet salarisverwerking uitbesteden. Dit kost je natuurlijk wat geld, maar je verdient er ook mee. Zo’n partij is op de hoogte van alle wetgeving omtrent loon, waardoor je nooit te veel betaalt. Daarnaast betaalt het payroll bedrijf de kosten die jij anders zou hebben als een van je werknemers ziek zou raken.

 

https://www.cbbs.nl/