Reisource
Image default
Offers

Een steiger huren anno 2022: waar moet je op letten?

Een steiger huren anno 2022: waar moet je op letten?

Een steiger huren is geen dagelijkse bezigheid. Het is daarom lastig om de juist keuze te maken wanneer je een steiger wilt gaan huren. Er is namelijk voor elk bouwproject wel weer een aparte steiger te huur die juist voor dat bouwproject uitermate geschikt is. Daarom zijn er veel verschillende steigers in omloop. Van rolsteigers, halsteigers, tot trappensteigers. Het is eigenlijk zo gek niet te bedenken. In dit blog stippen wij een aantap punten aan om in je achterhoofd te houden bij het huren van een steiger!

Waarom?

Allereerst is het belangrijk om te achterhalen waarvoor je een steiger wilt gaan huren. Als je bijvoorbeeld buitensteigers nodig bent, vragen verhuurbedrijven voor sommige modellen borg. Daarnaast is het belangrijk om te weten of je voor slechts één klus een steiger nodig bent of juist voor meerdere werkzaamheden. Zo vraagt ​​het schilderen van de binnenmuur een andere steiger dan het schilderen van het dak van  jouw huis. Weet precies waarvoor je  de steiger gaat gebruiken, hoe hoog de steiger is en of je hem moet verplaatsen.

Verschillen in hoogte

Elke steiger is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Dat is natuurlijk logisch, want voor sommige klussen zal je veel hoger de lucht in moeten dan bijvoorbeeld voor het sauzen van jouw huis. Het kan daarom lastig zijn om een goede inschatting te maken hoe hoog de steiger moet zijn. Ons advies is om zelf een steiger in elkaar te zetten. Omdat je zelf je steiger bouwt, kan je zelf eenvoudiger inschatten over hoe hoog de steiger zal moeten zijn. 

Win advies in over de assemblage

Zoals al eerder gezegd is het huren van steigers geen dagelijkse bezigheid. Steigers worden zelden gebruiksklaar bij de klant afgeleverd waardoor je de steiger zelf zal moeten monteren. Wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan, is het verstandig om van te voren daar advies over in te winnen. Daarnaast is het verstandig om de meegeleverde montage-instructies te hanteren bij de bouw van de steiger. Tip: wanneer je van plan bent om een steiger te gaan huren, geef dan aan dat dit je eerste keer is. Meestal geeft het verhuurbedrijf dan wat extra tips over hoe je een steiger in elkaar kunt zetten. Scheel een hoop extra werk!

 

https://www.123machineverhuur.nl/