Reisource
Image default
Travel

Is het mogelijk om je elektrische auto op te laden en te parkeren nabij Eindhoven airport?

Iedereen wil zo vlug mogelijk parkeren nabij Eindhoven Airport? Dat is perfect mogelijk, zelfs met je elektrische auto. Je kunt hem er zelfs makkelijk opladen. Elektrische oplaadpunten vind je in de parkeergarage P1 recht tegenover de ingang van het vliegveld. Dat s slechts één minuut lopen van de terminal. Je kunt er zowel kort als lang parkeren en er is zelfs een Kiss and Ride zone voorzien. In deze parkeergarage moet je zeker rekening houden met een maximale doorrijhoogte. Voor auto’s bedraagt deze twee meter, terwijl de Kiss and Ride zone toegankelijk is voor auto’s tot 2,40 meter hoog.

 

Je elektrische wagen opladen op Airport Eindhoven

Elektrische auto’s raken nu ook bij ons stilaan ingeburgerd. Dat zorgt ook voor een gestage groei van de nodige infrastructuur. Het aantal laadpalen groeit snel, maar hoe is het daarmee gesteld op onze luchthavens? De resultaten van een recent onderzoek tonen aan niet alle luchthavens of nabijgelegen parkeerbedrijven beschikken over laadpalen. De informatie over oplaadmogelijkheden op onze luchthavens laat ook nog steeds veel te wensen over. De vraag naar elektrische oplaadpalen rondom onze airports neemt echter sterk toe. De mogelijkheden verschillen per luchthaven en niet elke luchthaven is er momenteel van voorzien.

 

Elektrische wagens opladen bij Eindhoven Airport

Eindhoven Airport heeft zelf geen oplaadpalen, laat staan dat ze daar informatie over ter beschikking stellen. Op deze luchthaven zijn wél drie externe parkeerbedrijven gevestigd die deze de nodige infrastructuur aanbieden. Online reserveren kan via de providers Central Parking, Euro Parking en EazzyPark. Andere parkeerbedrijven hebben geen online informatie over dit onderwerp.

 

Parking met oplaadpaal reserveren

Het is dan ook niet mogelijk om op Airport Eindhoven een parkeerplaats met oplaadpaal voor je elektrische wagen vooraf te reserveren. In de parkeergarage P1 zijn wél laadpalen voorzien. Daar kun je met je elektrische auto zowel parkeren als hem opladen. Daar zijn voldoende oplaadpalen laadpalen aanwezig. Een parkeerplaats voor je elektrische wagen kun je in deze parkeergarage wél online reserveren.

 

Vergoeding voor opladen auto in parkeergarage

In de parkeergarage P1 van Eindhoven Airport kun je je je elektrische auto wél opladen. Het opstarten kost je 50 cent. Daar boven op betaal je nog eens 29 cent per kilowatt. Het gangbare parkeertarief voor parkeergarage P1 wordt ook in rekening gebracht.

 

Parkeerplaatsen met oplaadpalen nabije Eindhoven Airport

En vlak bij Eindhoven Airport zijn voldoende parkeerplaatsen voor elektrische auto’s met laadpalen. Dit is het geval aan de Luchthavenweg 48, Beatrix de Rijkweg, aan de Luchthavenweg 8 en tenslotte aan de nabijgelegen Jan Olieslagerweg. Alle locaties bevinden zich op wandelafstand van Eindhoven Airport. De beste airportdeal voor Airport parkeren in Eindhoven vind je makkelijk online.