Reisource
Image default
Offers

Zorgverzekering voor buitenlandse werknemers

Wanneer u als buitenlandse werknemer naar Nederland komt, dan is het belangrijk om direct een zorgverzekering af te sluiten. Iedereen die in Nederland verblijft is verplicht om in ieder geval een basisverzekering te hebben. Hiermee bent u verzekerd in het geval u noodzakelijke medische zorg nodig heeft. Om een zorgverzekering af te kunnen sluiten, dient u eerst ingeschreven te staan bij de gemeente waar u gaat wonen. Aangezien er vrij veel geregeld moet worden als u in Nederland komt wonen en werken, doet HollandZorg er alles aan om het afsluiten van een zorgverzekering erg eenvoudig te maken.

Het gemak van HollandZorg

HollandZorg is er als zorgverzekeraar speciaal voor arbeidsmigranten die al dan niet tijdelijk naar Nederland komen om te werken. We zijn van mening dat een zorgverzekering afsluiten niet ingewikkeld hoeft te zijn. HollandZorg houdt hierbij rekening met zowel werknemers als werkgevers. Werkgevers kunnen een zorgverzekering regelen voor buitenlandse werknemers en hebben inzicht in de polisadministratie. Het aan- en afmelden van werknemers is eenvoudig en ook zorgtoeslag kan zo nodig aangevraagd worden door de werkgever. Daarbij kunt u met een verzekering van HollandZorg terecht bij elke gewenste zorgverlener in Nederland.

Europese zorgpas

Wanneer u een zorgverzekering afsluit, ontvangt u in de meeste gevallen een zorgpas. Het is belangrijk om deze bij u te hebben als u naar een zorgverlener gaat. Hiermee kunt u aantonen dat u verzekerd bent. Bij HollandZorg is uw zorgpas een EHIC kaart, ofwel European Healt Insurance Card. Met deze Europese zorgpas heeft u recht op vergoeding van noodzakelijke zorg wanneer u in het buitenland bent. De pas is geldig in Europa, Zwitserland en EER-landen. Meer informatie over de Europese zorgpas vindt u op onze website. Natuurlijk staan we u ook graag telefonisch te woord als u vragen heeft.

https://www.hollandzorg.com/nl