Payrolling en ziekte: hoe is dat geregeld?

Stel: een werknemer is langdurig ziek. Heel vervelend natuurlijk, want u mist zo extra kracht. Normaal gesproken moet u zelf de werknemer doorbetalen, maar hoe zit dit als u samenwerkt met een payrollonderneming? Moet u dan de werknemer zelf doorbetalen of zorgt de payrollonderneming hiervoor? PRO Payroll legt het graag voor u uit.

Payrolling betekenis

Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het handig om eerst even krot te kijken naar de betekenis van payrolling. Bij payrolling geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid om zijn werkgeverschap uit handen, de werknemers komen in dienst van een payrollonderneming. PRO Payroll is zo’n payrollonderneming die dit graag op zich neemt. Dankzij payrolling krijgt u als ondernemer meer vrijheid, geen werkgeversrisico’s, maximale flexibiliteit, geen personeelsadministratie, goed werkgeverschap en optimale binding.

Ziekte: wat nu?

Zoals we hierboven kunnen lezen neemt een payrollonderneming de verantwoordelijkheid over het werkgeverschap over van een opdrachtgever. Als u een samenwerking aangaat met PRO Payroll dan nemen wij alle administratieve rompslomp, werkgeversverplichtingen en risico’s bij u uit handen. Als een werknemer van u langdurig ziek is dan hoeft u hem of haar dan ook niet door te betalen. Dit nemen wij van u over. Voor vragen kunnen uw werknemers altijd contact opnemen met onze helpdesk. Ons ervaren team helpt hem of haar graag verder.

Nog meer voordelen?

Als u kiest voor payrolling dan kunt u de arbodienst en ziekengeldverzekering opzeggen. Uw premie wordt meestal berekend over uw loonkosten; bij payoll zijn deze 0. Daarnaast heeft u twee jaar geen loondoorbetalingsverplichting meer. De payroll onderneming is immers door het juridisch werkgever verantwoordelijk geworden voor de doorbetaling en begeleiding van uw medewerker tijdens ziekte. Kortom: er zijn alleen maar voordelen. Werkt u al met ons samen? Neem gauw contact met ons op en we bespreken alle mogelijkheden en voordelen met u.

https://www.propayroll.nl/