Reisource
Image default
Business / Financial Services

Geld besparen? Vergelijk de Kredietkaarten van 2017

Kredietkaarten vergelijken

Wil je graag kredietkaarten vergelijken? Dan is het belangrijk dat je weet wat een kredietkaart is en welke soorten er allemaal zijn. Bij een kredietkaart gaat het over een betaalkaart waarmee je je uitgaven door de tijd heen kunt spreiden. Je hebt veel verschillende soorten kredietkaarten en daarbij horen allemaal weer verschillende voorwaarden. Daarom is het van belang dat je de kredietkaarten ook allemaal met elkaar gaat vergelijken. Let hierbij goed op want de betalingen die je met de kaart doet, worden niet direct van je rekening afgeschreven, dat wordt op een later tijdstip in de maand gedaan. Goed om dat in de gaten te houden, zodat je weet dat er later in de maand nog een bedrag van de rekening afgehaald moet worden.

 

Vergelijken doen of niet?

Het vergelijken van kredietkaarten is een goede keuze. Bijna alle consumenten beschikken wel over een kredietkaart. Visa en Mastercard zijn daarin erg bekend, maar ook American Express is in het bezit van veel mensen en ze worden aangeboden na het ondertekenen van een kredietkaartovereenkomst. In deze overeenkomst staan de algemene voorwaarden van de kaart en aan welke afspraken je je dient te houden. Er kan bijvoorbeeld tot een maximaal bedrag worden opgenomen. Dat bedrag kun je vaak zelf aanpassen, zo heb je zelf in de hand tot hoever je mag gaan. Er wordt dan gesproken over een limiet per maand. Dat bedrag wordt dan samen afgesproken tussen de kaarthouder en de kaartuitgever. Meestal variëren ede bedragen tussen de 1250 euro en de 1750 euro. Je beslist zelf tot hoever je maximaal wil gaan, dit bedrag laat je dan vastzetten en daar kun je dan niet overheen (maar dit kun je wel iedere keer aan laten passen). Hierdoor houd je het toch zelf in de hand, maar kun je er ook voor zorgen dat je er zelf niet te ver overheen kunt gaan. Zorg dat je het vergelijken van de kredietkaarten zeker gaat doen en hier ook de tijd voor neemt. Vergelijken wordt namelijk zeker beloond, je ziet namelijk snel wat de voordelen zijn per maatschappij.

 

Kredietkaarten vergelijken doe je zo

Het kredietkaarten vergelijken gaat uiteraard niet vanzelf, maar het is wel van belang dat je daar de tijd voor gaat nemen. Hierbij zijn de vaste jaarlijkse kosten, Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) en gedekte extra’s, van groot belang. Bij de vaste jaarlijkse kosten gaat het over de kosten die de kredietverstrekker hanteert voor het ter beschikking stellen van de kredietkaart. De kosten betaal je jaarlijks of dat je de kaart nu wel of niet vaak gebruikt. Dan heb je het JKP en dat is het tarief dat de kredietverstrekker op jaarbasis hanteert, dit voor het ter beschikking stellen van geld. Dan heb je als laatste nog de gedekte extra’s, zoals bijvoorbeeld een annuleringsverzekering.

 

Kredietkaart aanvragen

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat een kredietkaart aanvragen voor jou interessant kan zijn. Zo kun je met deze kaart bijvoorbeeld eenvoudig betalen in het buitenland, maar je kunt ook betalen via het internet. Allemaal voordelen waar dat je zonder kredietkaart geen gebruik van kunt maken. Je kunt betalen en geld afhalen, maar het geeft je ook betalingsgemak. Je hoeft met de kaart niet te piekeren, het geld wordt later in de maand van de rekening afgeschreven (alleen daar dien je dus rekening mee te houden). Je kunt ook veilig betalen en dat is wel van groot belang. Het is namelijk jouw kaart en daar kun jij alleen je betalingen mee regelen. Het is niet zo dat anderen de kaart gemakkelijk kunnen gebruiken. Bij het aanvragen van en kredietkaart gaat het er ook om wat jij wil, hoeveel wil jij maximaal per maand uit kunnen geven en houd je daar ook aan. Laat het limiet vaststellen zodat je er niet overheen zal gaan.

Kredietkaarten vergelijken, online

Het voordeel van online, is dat er kredietkaarten vergelijken kunnen worden. Je hebt daarbij als voordeel dat je veel geld kunt besparen alleen al op de kosten. Je betaalt namelijk de aanbieders ook voor een kredietkaart. Wanneer je deze kaart aan gaat vragen, dien je je daar ook bewust van te zijn. Zorg dat je alle kosten op een rijtje zet, laat je wensen er naast staan en zo zie je bij welke kredietverstrekker je het beste een kaart aan kunt vragen.

– Hoeveel wil je per maand kunnen lenen?

– Hoeveel kost een kredietkaart je per maand of per jaar?

– Wat zijn jouw voordelen als je een kredietkaart hebt afgesloten?

– Wanneer wordt het bedrag wat je hebt gebruikt met de kredietkaart van de rekening afgehaald?

Allemaal vragen waar je naar dient te kijken voordat je een kredietkaart aan gaat vragen. Geniet van dat moment, ben goed voorbereid en ervaar de voordelen van een kredietkaart.