Reisource
Image default
Business / Financial Services

Uiterlijk, om ergens bij te horen

Er zijn in de loop der jaren verschillende groepen ontstaan die allemaal een eigen subcultuur hebben ontwikkeld. Deze mensen voegen zich bij deze groepen omdat ze zich fijner voelen en hun idealen worden beaamd. Er zijn verschillende manieren waarop de subculturen zich onderscheiden van de rest. Vaak word dit gedaan door middel van een bepaald kledingkeuze of een bepaalde muzieksmaak.

In je jaren 70 waren er bijvoorbeeld de greasers. Dit waren groepen met voornamelijk mannen die een spijkerbroek aanhadden en een lerenjack. Ook hadden ze allemaal een vetkuif wat in die tijd mode was. Het doel van het uiterlijk wat zij hadden was een rebelse indruk maken. In die tijd ontstond er een periode dat de kinderen zich meer los gingen maken van de ouders en hun eigen gang gingen. De meeste ouders waren hier in het begin helemaal niet van gediend waardoor de jeugd hier extreem op reageerde door middel van muziek te draaien die niet netjes was en kleding te dragen die niet “normaal was.

Een andere manier waarop veel mensen hun uiterlijk veranderen is door middel van cosmetische behandelingen. Mensen worden ouder waardoor de huid wat minder strak word en sommige delen van het gezicht wat gaan hangen. Mensen kiezen er daarom voor om door middel van botox of fillers dit te verdoezelen en er weer jeugdiger uit te zien. Door middel van een botox behandeling worden bijvoorbeeld de rimpels die in het gezicht zitten opgevuld waardoor er weer een jeugdiger uiterlijk wordt gecreëerd. Dit kan ook door middel van fillers worden gedaan. Mensen vinden het over het algemeen niet erg om ouder te worden, ze vinden het alleen vervelend als dit ten koste gaat van het uiterlijk. Mensen krijgen daardoor een minder zelfbeeld waardoor ze sociaal contact als een last gaan zien en niet meer als een lust. De cosmetische behandelingen zijn daarom een mooie oplossing.

http://faceland.nl/