Reisource
Image default
Business / Financial Services

Rittenregistratie software

Als je voor automatische rittenregistratie software kiest wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Er zijn verschillende manieren van automatische rittenregistratie. Over het algemeen hebben de verschillende rittenregistratie software zo hun voor- en nadelen. In dit artikel lees je alles over de voor- en nadelen van rittenregistratiesoftware.

 

Voordelen rittenregistratie software

Door je rittenregistratie te automatiseren door middel van software verklein je de kans op fouten aanzienlijk. Dit komt doordat veel van de software volledig geautomatiseerd is waardoor jij nog maar een minimum aan gegevens moet invoeren. Er zijn verschillende manieren voor het gebruik van deze software. Zo kan je een black box in je auto laten plaatsen of je smartphone gebruiken. Allebei deze mogelijkheden registreren de gereden ritten door middel van GPS. Na het verzamelen van deze gegevens wordt het verstuurt naar het ritregistratie programma, welke je vaak online kan inzien. Elke rit met daarbij het aantal kilometers, plaats, datum en tijd wordt precies genoteerd en geregistreerd. Dit zorgt ervoor dat jouw administratie altijd op orde is. Daarnaast kunnen verschillende programma’s inzicht geven in het rijgedrag door middel van rapportages.

 

Nu moet je nog de keuze maken tussen een black box of het gebruiken van je smartphone. Het grote voordeel van het gebruik van je smartphone is dat je alleen de app hoeft te installeren en je bent klaar. Je kunt direct starten met de rittenregistratie. Het is wel belangrijk dat je je smartphone niet meer vergeet, als je dit wel doet dan heb je geen sluitende ritregistratie meer. Het voordeel van de black box is dat deze altijd in je auto zit. Vaak dien je wel een borgsom te betalen voor de black box.

 

Ben je van plan om gebruik te maken van automatische ritregistratie dan kan je ook nog kijken of je huidige software voor boekhouding, CRM of urenregistratie een soortgelijke functie heeft. Tegenwoordig is er boekhoud- CRM en urenregistratiesoftware die ook rittenregistratie bevat. Hierdoor kan je alles in een pakket of app hebben

 

Nadelen rittenregistratie software

Natuurlijk kleven er ook wat nadelen aan de rittenregistratie software. Zo is het natuurlijk niet gratis. De meeste software heeft een bepaalde abonnementsvorm waarbij je maandelijks een vast bedrag dient af te dragen. Wel bestaat er ook software met een eenmalige betaling maar dit is dan vaak een hoog bedrag. De investering kan zich wel snel terugverdienen. Doordat de software een kans op boetes minimaliseert en je tijd bespaart die je kan steken in je onderneming.

https://www.globaltrackmarks.nl/