Reisource
Image default
Business / Financial Services

QR-code voor marketing

Een QR-code is een aantal jaar geleden in ons land gekomen en had zijn opmars gevonden. Echter het heeft een tijdje stil gestaan maar de QR-codes worden volop gebruikt. Het is namelijk een heel gemakkelijk communicatiemiddel en vooral voor marketing. Allereerst een QR-code is een, meestal, zwart met wit vierkant oppervlak die je eigenlijk gedeeltelijk kan vergelijken met een barcode. Je kan de QR-code namelijk net zo scannen als een barcode alleen heeft het uiteindelijk een andere werking. Waar een barcode voornamelijk gebruikt wordt voor het scannen van producten bij de kassa om te registreren dat zij uit de voorraad zijn, en te laten zien hoeveel het kost en wat het is. Is de QR-code er meer voor marketing doeleinde en om informatie te verstrekken. Een QR-code kan nieuwsgierig maken omdat je niet precies weet waar het voor is. Er zal ongetwijfeld het een en ander bij staat aan informatie, maar geen hele lappen tekst.

Het is voor eenieder gemakkelijk om een QR-code te maken, echter zijn er wel een aantal dingen waarbij je rekening moet houden. Er zullen een aantal tips volgen voor het maken van je eigen QR-code. Zo is het van belang dat je de code niet te klein maakt, er zijn namelijk verschillende maten voor de QR-code en dan gaat het niet zo zeer om het formaat dat hij weergegeven wordt. Een QR-code bestaat namelijk uit een opeenvolging van vierkante blokjes voornamelijk zwart wit. Zo is de kleinste QR-code te maken van 21×21 blokjes, de grootste is daarentegen 61×61 blokjes. Maak hem dus niet te klein. Over het algemeen hoe kleiner de code, hoe minder informatie. Als tweede, hou je URL zo klein mogelijk. Dit houd in dat je een URL-shortner kan gebruiken om zo je URL in te korten. Zo zorg je ervoor dat de QR-code sneller en beter scan baar is. Een bijkomend voordeel van een verkleinde URL is dat je kan meten hoeveel mensen er via de QR-code op de website zijn gekomen. Misschien wel erg handig om te kijken of de QR-code ook voor jou bedrijf werkt. En als laatste zorg ervoor dat het contrast groot genoeg is, zoals wit en zwart. Ga geen vele verschillende kleuren kiezen die te dicht naast elkaar staan zoals geel en oker.

Om vervolgens je QR-code te kunnen gebruiken heb je een QR-code printer nodig. Deze kan in vele verschillende manieren geprint worden, namelijk door een continuous inkjet printer.

http://www.kba-metronic.com/nl/