Reisource
Image default
Business / Financial Services

Op de valreep nog geld besparen dankzij deze fiscale tips

Over vier weken is het jaar 2017 al weer voorbij. 4-VISION geeft graag een aantal fiscale tips om nog net op de valreep wat geld te besparen. Hoe dit u dit? Door slim te schuiven met uw geld. Denk hierbij aan schenken, schulden aflossen, giften bundelen, extra investeren of de zorgpremie en hypotheekrente vooruit te betalen.

Investeer extra

Een erg interessante aftrekpost? Investeringen in bedrijfsmiddelen! De meest bekende is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Deze is er voor ondernemers die afgelopen jaar tussen de 2.301 en 312.176 euro hebben geïnvesteerd in hun eigen bedrijf. Indien u nog net onder deze drempel zit is het raadzaam om te kijken of er een aantal investeringen naar voren gehaald kunnen worden. Alleen bedrijfsmiddelen waarvan de kosten hoger zijn dan 450 euro komen hiervoor in aanmerking.

Btw besparen

U bent als ondernemer geheel of gedeeltelijk vrijgesteld van omzetbelasting? Of bent u in de loop van dit jaar gestart met een eigen bedrijf? Houd goed in de gaten hoeveel btw u moet betalen. Heft u op jaarbasis minder dan 1.345 aan btw, dan mag u dit bedrag houden. Indien u hier boven zit, maar onder de 1.883 euro, dan mag u een gedeelte ervan houden.

Vermogen drukken door te schuiven

Op 1 januari een vermogen meer dan € 30.000? U dient hierover belasting in box 3 te betalen. Ondanks dat de tarieven voor vermogensbelasting aankomend jaar iets omlaag gaan, is het wellicht slim om te proberen om het vermogen in box 3 te drukken. Ondernemingsvermogen is vrijgesteld van vermogensbelasting. Indien u een eigen bedrijf heeft dan kan het aantrekkelijk zijn om uw vermogen in uw onderneming te verhogen om het vermogen in box 3 te laten slinken.

Wilt u meer weten hoe u geld kunt besparen en hoe u het beste belastingvoordeel kunt behalen? Neem geheel vrijblijvend contact op met 4-VISION of bezoek de website.

https://www.4-vision.nl/