Reisource
Image default
Offers

Onafhankelijk pensioenadviseur staat u bij in goede én slechte tijden!

In het leven is het zeker dat we na een leven vol arbeid, wanneer we er klaar voor zijn, stoppen met werken. Qua mogelijkheden, eerder of later, volledig of gedeeltelijk met pensioen denken werknemers niet altijd aan een onafhankelijk pensioenadviseur. Dat is jammer, want het kan u verkeerde keuzes besparen. Er komen veel zaken kijken. Vroeger ging men met de VUT en werd dat vaak op collectief niveau voor u geregeld. Tegenwoordig ligt de bal bij u. Daarnaast kunt u tijdens uw werkzaamheden ook te maken krijgen met een wijziging van de pensioenregeling op initiatief van de werkgever, pensioenuitvoerder of overheid.  Met een wijziging hoeft u niet zomaar akkoord te gaan. Vaak is een compensatie gepast. Eventuele discussies die er bij dit proces ontstaan (soms conflicten) zijn er om op te lossen. Een onafhankelijke pensioenadviseur die niet samenwerkt met productaanbieders kan u daarbij helpen. Een objectieve beoordeling staat voorop, altijd. Onafhankelijk pensioenadviseur Dirk-Jan Plate helpt zeer bevlogen nadat eerst alle mogelijkheden zijn onderzocht. Een pensioenplan vormt de basis van zijn advies.  

Onafhankelijk pensioenadviseur en specialist (fiscaal) pensioenrecht

Als onafhankelijk pensioenadviseur help Dirk-Jan Plate werkgevers, ondernemingsraden, arbeidsrechtjuristen en HR-professionals bij complexe pensioenvraagstukken. Hij is specialist en is als gespecificeerd pensioenconsultant (Certified Pension Consultant) lid van de Vereniging van Pensioenjuristen. Als onafhankelijk pensioenadviseur kan Pensioenlogica u helpen bij verschillende lastige vraagstukken. Bijvoorbeeld bij een wijziging van de pensioenregeling, pensioenoplossingen bij ontslag en de kwalitatieve vergelijking van verzekeraars met premiepensioeninstellingen en pensioenfondsen. U kunt tijdens dit proces of voordat u samen aan de slag gaan er ook voor kiezen één van zijn gepubliceerde boeken of artikelen te lezen. Hij deelt zijn kennis als onafhankelijk pensioenadviseur graag met u.

Wat doet een onafhankelijk pensioenadviseur precies?

Zoals eerder al genoemd helpt een onafhankelijk pensioenadviseur onder andere werkgevers of een ondernemingsraad. Individuele werknemers of samen met de arbeidsjurist optrekken past Pensioenlogica ook. Als een op maat gesneden pak.  Een onafhankelijk pensioenadviseur beantwoordt uw (lastige) vragen over individuele en collectieve pensioenregelingen. Belangrijker is het dat hij niet in pensioenproducten van bijvoorbeeld verzekeraars of premiepensioeninstellingen bemiddelt. Waarom niet? Als een adviseur alleen adviseert en niet bemiddelt is er nooit sprake van belangenverstrengeling. Bij Dirk-Jan Plate speelt er nog wat anders. Hij is pensioenrecht adviseur. Hij lost graag conflicten voor werkgevers of werknemers op met verzekeraars, premiepensioeninstellingen of pensioenfondsen. Hij gebruikt daarvoor zijn juridische kennis. Een bemiddeling voor deze pensioenuitvoerders zou alleen maar in de weg zitten. Hij dient uitsluitend uw belang, niet het belang van een pensioenuitvoerder. 

Wilt u meer informatie over Dirk-Jan Plate als onafhankelijk pensioenadviseur of wilt u contact met ons opnemen voor een afspraak? Bezoek dan gerust onze website www.pensioenlogica.nl en vul het contactformulier in of bereik ons via de gegevens op de website.