Reisource
Image default
Business / Financial Services

Leren beleggen

Geld, het is waar de wereld omdraait. Veel mensen zetten hun geld op de bank, in de hoop dat ze er ooit nog eens wat geld op verdienen in de vorm van spaarrente. In de tegenwoordige praktijk komt daar niet bijzonder veel meer van terecht. Een betere, maar ook riskantere manier om geld te verdienen is door je geld beleggen

Wat beleggen precies is en hoe je kunt leren beleggen? Eigenlijk is het ook niet zo moeilijk om uit te leggen wat beleggen is. Met beleggen bedoelen we eigenlijk altijd het aankopen van producten, om dat ze later weer door te verkopen en er dan hopelijk winst op te maken. Het is natuurlijk echter niet zeker of je die winst wel daadwerkelijk gaat maken, het kan ook zomaar voorkomen dat je je aandelen in iets minder waard worden en je er verlies op draait wanneer je ze doorverkoopt.

Alsnog komt er zeker wel wat techniek kijken bij beleggen en is het zeker wel meer dan alleen maar hopen wat het goed gaat doen. Sowieso kun je natuurlijk iemand in dienst nemen die jou hierbij helpt en je aandelen voor je in beheer neemt maar er zijn ook beleggingen die wat meer winst zeker zijn dan anderen.

Zo is een investering in grondstoffen altijd een goede optie. Grondstoffen zoals goud verliezen eigenlijk nooit veel waarde en zijn bij tijden zelfs nog veel meer waard dan de prijs waar jij ze voor gekocht hebt. Je kunt ook aandelen in bedrijven kopen, een optie waar ook veel mensen voor gaan. Dit is vaak ook een goede investering maar bedrijven kunnen natuurlijk ook failliet gaan, kijk bijvoorbeeld maar eens naar het Nederlandse Vroom en Dreesman.

Beleggen is dus risicovoller dan je geld op de bank laten staan maar levert ook meer winst op als je gelukt hebt.

http://leerbeleggen.com/