Reisource
Image default
Business / Financial Services

Kostenbesparende infrastructuur voor de veehouder

Voor een veehouder is de infrastructuur van de stallen heel belangrijk om zijn job kwaliteitsvol te kunnen uitvoeren. Daarbij is ook de inrichting heel belangrijk voor een efficiënte werkwijze, veel werkgemak en een goede omgeving voor de dieren. Bovendien word er tegenwoordig ook steeds meer aandacht besteed aan hoe de stal inrichting zo kostenbesparend en ecologisch mogelijk kan zijn. Want een stal kan prima in orde zijn, maar toch zouden er door aanpassingen in bijvoorbeeld het gebruik van materiaal of betere technieken enorm veel kosten bespaard kunnen worden. Dat is vaak zonder dat de veehouder dat zelf beseft. Om te weten of ook u uw stal meer kostenbesparend kan inrichten, kan je een agrarisch advies bureau contacteren. Zij doen een grondige analyse van de inrichting van de stal(len) en geven advies over water er geoptimaliseerd kan worden. Dat doen ze met het oog op het impliceren van kostenbesparende en ecologische technieken en het welzijn van het vee. 

Een nieuwe techniek die de efficiëntie verbeterd, kostenbesparend is en ecologischer is, is de RVS buizenkoeler. Dat is een voorkoeler die het mogelijk maakt om het drinkwater voor het rundvee te gebruiken als koelwater voor het koelen van de melk terwijl die onderweg is naar de koeltank. De voorkoeler zorgt dat het koude water en de warme melk een groot uitwisselingsoppervlak hebben. De lage temperatuur die het drinkwater heeft, wordt dan gebruikt om de warme melk te koelen. Dat zorgt ervoor dat bacteriën in de melk minder kunnen groeien en er slechts de helft zoveel energie nodig is om de melk te koelen. Bovendien is het licht gewarmde drinkwater veel lekkerder voor het vee.

De RVS buizenkoeler heeft geen onderhoud nodig en heeft een lange levensduur door zijn bestandheid tegen slijtage. De investering is het dus zeker waard en is snel terug te verdienen. Hij is geschikt voor zowel grote als kleine melkhoeveelheden.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/