Reisource
Image default
Business / Financial Services

Knab bank: meer dan alleen een spaar- of betaalrekening

De bank is allang niet meer alleen de plek waarop je geld kunt storten zodat het voor je wordt bewaard. Knab bank en nog veel andere banken bieden tegenwoordig een heleboel diensten aan die dan wel gerelateerd zijn aan geld, vermogen en bankzaken maar zijn het allemaal net wat andere diensten die ze aanbieden. Hier zijn wat diensten die je tegenwoordig bij haast iedere bank kunt verwachten.

Leningen
Leningen verstrekken is een dienst die banken al langer aanbieden. Het is één van de eerste nevenactiviteiten waarmee ze kwamen toen ze meer wilden doen dan alleen geld voor mensen bewaren en daarmee beleggen. Je kunt bij een bank dus vrij gemakkelijk geld lenen als je op het moment even krap zit. Ze kunnen je dan het geld in termijnen laten terugbetalen net als het geval is bij andere financiële instellingen waarbij je een lening kunt afsluiten.

Beleggen
Banken beleggen zelf al vanaf het allereerste begin. Door te beleggen met het geld dat mensen op de bank hebben staan zorgen ze juist voor de rente die je ieder jaar opnieuw krijgt. Helaas is de jaarlijkse rente allang niet meer wat hij geweest is. Beleggen kan daarom een betere optie zijn. Banken bieden dit op twee manieren aan. Je kunt via hen een gesprek aanvragen met een beleggingsadviseur om een beleggingsrekening te openen. Deze beleggingsrekening kun je dan zelf beheren door investeringen te doen, aandelen te kopen en weer te verkopen. Dit is echter alleen aan te raden als je ook daadwerkelijk verstandig hebt van beleggingen en zaken doen. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je jouw beleggingen ook laten regelen door iemand van de bank.

Hypotheken
Een speciale lening die je kunt afsluiten is de hypotheek. Dit is de grootste leningen die je ooit aan zult gaan en ook meteen de lening waarmee je jouw eigen huist kunt betalen. Er zijn maar weinig mensen die een woning kunnen kopen zonder hiervoor een hypotheek af te moeten sluiten. Banken die hypotheken aanbieden hebben een hypotheekadviseur in huis die samen met jou kan uitzoeken hoe hoog te hypotheek is die je kunt afsluiten. Aan de hand daarvan kun je kijken in welke prijsklasse je naar een woning kunt gaan zoeken. Vaak is het alsnog wel nodig om wat eigen geld mee te brengen. Zonder dat krijg je over het algemeen geen hypotheek.

Verzekeringen
Bij veel banken kun je ook terecht voor allerlei soorten verzekeringen. Inboedelverzekering, opstalverzekering en reisverzekering zijn hier waarschijnlijk wel de bekendste voorbeelden van. Toch zijn er nog veel meer verzekeringen die aangeboden worden door banken. Overlijdensrisicoverzekeringen, autoverzekeringen en nog vele andere soorten verzekeringen kunnen door je bank worden geregeld.

Het voordeel van een bank die meerdere diensten aanbiedt is dat je al je geldzaken bij elkaar hebt. Bij het afsluiten van een lening of hypotheek hoeven ze niet eerst je financiële geschiedenis helemaal na te gaan omdat die al bij hen bekend is. Ook bij een verzekering of belegging hoeven ze alleen je gegevens erbij te pakken. Ook voor jezelf is het handig als je al je geldzaken in een paar handige tabbladen bij elkaar hebt als je online een betaling wilt doen of geld wilt ove