Reisource
Image default
Business / Financial Services

Hulp bij de re-integratie 2e spoor

Re-integratie van het tweede spoor is soms voor een andere werknemer nodig. Dit kan voor een aantal redenen zo zijn, op een bepaald moment besluit de werknemer of werkgever dat re-integratie op de oude werkplek niet langer mogelijk is. Een reden kan zijn dat een terugkeer niet succesvol zal verlopen, of omdat het soort werk wat de werknemer kan doen niet meer bij de oude werknemer bestaat. Hiervoor is een re-integratiebureau zoals AdXpert nodig om te helpen bij de re-integratie van het tweede spoor. Ga naar de website www.adxpert.nl voor meer informatie over re-integratie van het tweede spoor.

Wat maakt AdXpert geschikt bij re-integratie 2e spoor?

Mocht u gebruik willen maken van re-integratie 2e spoor zijn er een aantal redenen waarom AdXpert juist hiervoor geschikt is. Ons bedrijf heeft bij re-integratie 2e spoor een aanpak die doelgericht, maar ook voorla pragmatisch is. Deze benadering is oplossingsgericht. Ook biedt AdXpert voor re-integratie 2e spoor arbeidsmarkt versterkende interventies zoals een cv-check, netwerkversterking, Linkedin instructie en sollicitatietraining. Ook zijn wij bij re-integratie 2e spoor gefocust op het vinden van ander werk en een werkervaringsplek. Onze multidisciplinaire ondersteuning bij re-integratie 2e spoor wordt tijdens het hele traject verzorgd door een psycholoog, coach en arbeidsdeskundige. We zorgen voor korte en duidelijke communicatie tussen de werkgever en de coach met behulp van maandelijkse rapportage. We bieden ondersteuning die arbeidsdeskundig van aard is bij de WIA-procedure en mogelijke beroeps- en bezwaarzaken.

Ons basisprogramma voor re-integratie 2e spoor

Ons basisprogramma voor re-integratie 2e spoor omvat drie basismodules. De eerste basismodule duurt vier weken, hier houden we een intakegesprek met de medewerker die re-integratie 2e spoor gaat volgen en nemen we loopbaantesten af. We stellen een trajectplan voor re-integratie 2e spoor op, bespreken de loopbaantesten en gaan verder met de loopbaanoriёntatie. Als laatste volgt een adviesgesprek met de werkgever. De tweede module duurt drie maanden. We starten meteen met solliciteren, houden intensief contact met de loopbaancoach en doen diverse trainingen zoals sollicitatietraining en computertraining voor de re-integratie 2e spoor. Als laatste module verzorgen we de WIA-aanvraag, gaan naar een verzekeringsarts en een arbeidsdeskundige met de medewerker en sluiten af met arbeidsdeskundige ondersteuning bij mogelijke loonsanctie. Informeer bij ons naar een traject voor re-integratie 2e spoor op maat, wij kunnen al uw vragen beantwoorden.