Reisource
Image default
Tourism

Groepsreis boeken? Spannend!

Het boeken van een groepsreis is best spannend. Je reist alleen, kent niemand en weet vooraf niet precies wat je kunt verwachten.

Vaak merken we dat het boeken van een groepsreis nog best een drempel opwerpt. We behandelen in dit artikel de meest voorkomende dingen die mensen zich afvragen.

Groepsreizen zijn een goede manier om:

  1. Nieuwe mensen te leren kennen
  2. Ervaringen te delen met een groep gelijkgestemden
  3. Veilig te reizen, met mensen om je heen die hetzelfde beleven

Samen reizen

Boek je groepsreizen bij Simi, dan boek je altijd een reis met mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. Je schrijft je in en sluit je aan bij een bestaande reis. Je kiest de reisdatum die het beste bij je voorkeuren past, boekt de reis en maakt vervolgens online kennis met je reisgenoten. Ideaal, want zo leer je je medereizigers al kennen voor je samen op reis gaat.

Nieuwe vriendschappen

Het reizen in een groep met onbekenden biedt de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen te sluiten. Door samen nieuwe ervaringen op te doen en uitdagingen aan te gaan, bouw je snel sterke banden op en creëer je blijvende herinneringen.

Veiligheid

Reizen in een groep kan extra veiligheid bieden, vooral op onbekende bestemmingen. Samen reizen zorgt voor gezelschap en ondersteuning bij onvoorziene omstandigheden, en het kan ook een geruststellend gevoel geven om niet alleen te zijn in nieuwe en soms uitdagende situaties.

Gedeelde ervaringen

Niks zo goed als het samen delen van ervaringen. Je zult merken dat als je met je reisgenoten van alles onderneemt  er vanzelf een band ontstaat.

Een groot onderdeel van de reizen bij Simi zijn de al inbegrepen excursies. Door excursies al bij je reissom inbegrepen te hebben, onderneem je ook echt van alles met de hele groep. Groot voordeel is dat je samen herinneringe opbouwt. Je hebt ‘s avonds iets om als groep op terug te kijken en van na te genieten.

Spannend? Zeker!

Veelgehoord is dat mensen het spannend vinden om met een groep onbekenden op reis te gaan. Dat snappen we maar al te goed. Om die reden kun je vooraf al kennismaken met je reisgenoten en op die manier al de ergste spanning weg nemen. Veel groepen spreken al ergens in Nederland of om elkaar voor de vakantie in het echt ergens te ontmoeten. Wel zo leuk!

Single reizen? Of groepsreizen?

Een andere veelgehoorde opmerking is dat mensen verwachten dat alleen singles een groepsreis boeken. Voor Simi is het niet relevant of je wel of niet single bent. Het is nooit het uitgangspunt dat mensen een vakantie boeken om een relatie te krijgen.

Wij zoeken vooral naar gelijkgestemden die samen een heerlijke vakantie willen beleven. Een groot deel van de reizigers boekt solo, maar er zijn ook genoeg mensen die met een vriend of vriendin samen op pad gaan.

 

Dus: ben je toe aan een heerlijke vakantie? Sluit je gewoon aan bij een groep leeftijdsgenoten en geniet. Zo eenvoudig is het.

 

Waar naartoe op groepsreis?

 

De mogelijkheden voor groepsreizen zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor een vakantie dichtbij, maar ook gaan voor een verre rondreis. Het belangrijkste is om vooraf te bepalen wat je ongeveer wilt uitgeven aan je vakantie. Doordat we bij Simi vrijwel altijd met groepstickets werken, kunnen we als je op tijd boekt vrijwel zeker ervoor zorgen dat je samen met je reisgenoten naar de bestemming vliegt.

Populaire bestemmingen voor groepsreizen zijn onder andere:

 

Sri Lanka – weer helemaal terug van weggeweest is het tropische Sri Lanka. Dit prachtige eiland in de Indische Oceaan is een ideaal land om door rond te reizen. Behalve natuur en bergen maak je kennis met een stukje echt Azie, maar kun je ook genieten van stranden en veel gezellige plekjes.

 

Vietnam – voor wie zoekt naar authentiek. Vietnam heeft een hele andere geschiedenis dan de omringende landen. Vietnam is de laatste jaren als vakantiebestemming enorm in opkomst. De infrastructuur wordt beter en beter voor toeristen. Het is een bestemming met afwisseling, lange afstanden, maar ook beroemde plekken.

 

Griekenland – een rondreis door het noorden van Griekenland is een aanrader voor iedereen die een combinatie zoekt van zon, zee en cultuur.

 

Rondreizen Ierland – het mooie Ierland is weliswaar maar anderhalf uur vliegen, maar is een uniek land met groene heuvels, oude kastelen, pubs overal en een volledig eigen cultuur. In tien dagen nemen we je mee door het mooie Ierland en bezoeken de mooiste plekken, afgewisseld met wandeltochten.

 

Groepsreizen Californie – een groepsreis die je langs de belangrijkste plekken van Californie brengt. De rondreizen in de VS zijn een avontuurlijke reis langs onder andere San Francisco, Los Angeles, het adembenemende Highway 1 en natuurparken als Sequoia National Park en Yosemite National Park.

 

Spannend? Valt wel mee dus!

Hoewel het best spannend kan zijn om de stap te zetten en je in te schrijven voor een groepsreis, is het in de praktijk helemaal niet zo spannend. Je maakt vooraf al kennis met je reisgenoten, je leert tijdens je vakantie sowieso nieuwe mensen kennen en iedereen vindt het leuk om op pad te gaan met een groep mensen van allemaal rond dezelfde leeftijd.

https://www.simi-reizen.nl