Reisource
Image default
Business / Financial Services

Een rieten dak als alternatief

Als je wat geld over hebt en wilt dat graag aan iets uitbesteden, wat houdt je dan tegen om je huis wat mooier te maken. De meeste huizen hebben een pannendak, terwijl een rietenkap veel mooier is. Een rietenkap kleurt mee met het weer. Bij regen wordt het dak donker en bij zon wordt het dak lichter. Riet lijkt zo te leven. 

Als je wat geld over hebt en dit graag wilt besteden is een rieten kap een mooie optie om mee te nemen in je overwegingen. Een rietenkap is ongeveer twee keer zo duur dan een dak met dakpannen. Het is een investering, maar brengt wel sfeer met zich mee. Het is heel mooi om in een huis te wonen dat mee kleurt met het weer. Ook isoleert een rieten dak beter dan een dak met dakpannen. De rietenkap zal dus ook een besparing van brandstof opleveren en is daarmee milieuvriendelijk. 

Het aanleggen van een rietenkap moet gebeuren door een rietdekkersbedrijf. Iemand van het rietdekkersbedrijf komt dan langs om een inschatting te maken van de tijd en het geld dat het kost om het rieten dak te leggen. Het dak zelf kan in een dag gelegd worden. Maar er moet ook aanvoer van riet mogelijk zijn. Als alles met de hand moet worden verplaatst kan het ook wel een week duren, voordat er riet op het dak ligt. 

Als je een pannendak hebt moeten er nog dingen worden aangepast om er riet op kwijt te kunnen. Alles bij elkaar is het wel fijn om van te voren te weten welke tijd en moeite alles kost. Aan het eind van het verhaal kan je genieten van je nieuwe rieten dak. Er moet alleen nog wel wat onderhoud plaatsvinden. Ongeveer elke vijf jaar is het nodig om het dak een onderhoudsbeurt te geven, waardoor het langer intact blijft. 

http://www.rietwerk.nl/