Reisource
Image default
Business / Financial Services

Dekbedovertrek zo lang mogelijk mooi houden

Dekbedovertrekken zijn meer dan een mooie versiering voor je slaapkamer. Dit neemt niet weg dat het belangrijk is om een dekbedovertrek in jouw smaak te vinden en deze te gebruiken in je slaapkamer. Naast het uiterlijk heeft een dekbedovertrek ook een daadwerkelijke functie. Het biedt namelijk bescherming aan je dekbed. Een dekbed kan prijzig zijn bij het aanschaffen en je wil zo lang mogelijk mee doen. Hoe je jouw dekbedovertrek zo lang mogelijk mooi kan houden lees je in dit artikel.

 

Dekbedovertrek wassen

Overmatig wassen op de verkeerde temperatuur zorgt ervoor dat dekbedovertrekken gaan pluizen of rafelen. Zolang je het dekbedovertrek op de juiste manier wast is er niks aan de hand. Dit weet je door op het waslabel te kijken hoe het gewassen moet worden. Om de kleuren van een dekbedovertrek zo goed mogelijk te houden kan je het beste alles binnenstebuiten wassen. Dit zorgt ervoor dat de stof aan de buitenkant zo min mogelijk tegen de wastrommel aan schuurt. Wanneer dit wel gebeurd is de kans op pluisjes en vaal wordende printjes groter.

 

Als je de tijd hebt is het beter om je overtrek uit te hangen en te laten drogen dan in de droger te doen. Als je het dekbedovertrek meteen na het wassen uithangt heb je ook minder last van kreukels.

 

Dekbedovertrek strijken

Wanneer je dekbedovertrek kreukvrij is kan je het bed heel strak opmaken. Dit zorgt ervoor dat de slaapkamer er netter uitziet. Door je overtrek te strijken krijg je hem het beste glad. Het is wel een hele opgave om het grote dekbedovertrek te strijken. De beste manier om te strijken is om het baan voor baan te doen. Je kan dan het overtrek steeds een beetje opschuiven waardoor langzaam maar zeker het einde in zicht komt. Dit kost alleen wel heel veel tijd.

 

Een andere methode is minder tijdrovend. Spuit de stof een klein beetje nat met een plantenspuit. Vouw vervolgens het dekbedovertrek twee of drie keer dubbel en strijk vervolgens alle lagen in een keer. Deze methode is veel efficiënter en is goed genoeg om je bed netjes op te maken met een strak dekbedovertrek.

https://www.koalabedding.nl/