Reisource
Image default
Business / Financial Services

De groenste energieleverancier

 

Wilt u weten wie de groenste energieleverancier is dan kunt u daar meer over lezen op onze website. Uit het onderzoek van de consumentbond en verschillende milieuorganisaties blijkt dat de energiebedrijven het dit jaar het beter hebben gedaan en groenere energie produceren. Voorgaande jaren kregen ze gemiddeld een 5,8 als cijfer. Nu is dat een 6,1 wat betekent dat ze op dit moment het groenst bezig zijn.

De groenste energieleverancier is Qurrent samen met Pure Energie en OM. Het kan echter altijd nog beter. Veel energiemaatschappijen doen aan zogenaamd groenwassen en zorgen ervoor dat ze een groen label krijgen door speciale garanties van oorsprong in te kopen ondanks dat ze grijze stroom produceren. Om hierin duidelijkheid te brengen heeft de Onlineenergievergelijker.nl een overzicht gemaakt en de groenste energieleveranciers op een rij gezet.

Groene energieleveranciers op een rij

Zoals hierboven is vermeld zijn er drie de groenste energieleveranciers. Dat gaat om Pure Energie, Qurrent en OM. Deze groene energiebedrijven worden op de voet gevolgd door zes andere leveranciers die tussen een 7,7 en een 9,6 scoren. Dit worden de voorlopers genoemd. Daarna komen minder groene energiemaatschappijen die zelfs weinig tot niets produceren en gas en licht slechts door verkopen via grote handelsmarkten. Deze energieleveranciers worden de volgers genoemd en dragen nauwelijks bij aan vergroening. Deze bedrijven scoren tussen de 5,2 en de 6,1. Als laatst zijn er de minst groene energieleveranciers. Dat zijn in wezen de vervuilers die het gemiddelde omlaag halen.

Bekijk ons aanbod aan energie

Op Onlineenergievergelijker.nl vindt u de groenste energieleverancier waar u naar op zoek bent. Breng ons daarom een bezoekje en start met vergelijken van het aanbod aan energie. Er zijn tal van diverse energiecontracten te bekijken en te vergelijken. Wilt u ook de groenste energieleverancier vinden waar u zich het prettigst bij voelt? Ga dan naar onze site.