Reisource
Image default
Business / Financial Services

Belgische klanten geven vaak de voorkeur aan Bancontact

In Nederland willen de meeste mensen doorgaans het liefst betalen met iDEAL. Om die reden zorgen veel aanbieders ervoor dat ze in ieder geval deze betaalmethode kunnen voorschotelen. Dit is uiteraard verstandig, maar indien er ook een buitenlandse klantenkring is, kan dit wel voor problemen zorgen. Zij zijn immers niet bekend met iDEAL en daarnaast is die betaalmethode ook simpelweg toegespitst op internetbankieren via de Nederlandse banken. Het is dus zaak om meer diversiteit aan te brengen in je betaalmethodes, als je ook betalingen uit het buitenland wilt laten binnenkomen. Welke betaalmethode(s) je gaat leveren, hangt er dan ook vanaf waar je een (uitgebreide) clientèle hebt. Als dat in België is, wat vanwege de ligging natuurlijk het meest logisch is, is Bancontact een echte aanrader. Bancontact is voor Belgen immers wat iDEAL voor ons is. De overeenkomst tussen de twee zit hem daarbij natuurlijk in de populariteit, want in België wordt deze betaalmethode namelijk ontzettend veel gebruikt.

 

Het behouden of binnenslepen van Belgische klanten

Deze populariteit, die sinds het ontstaan ervan in 2006 alleen maar gegroeid is in België, heeft Bancontact te danken aan verschillende redenen. De voornaamste daarvan is dat het voor consumenten erg vertrouwd is allemaal. Na de keuze voor Bancontact op de betaalpagina, wordt er namelijk een verbinding gelegd met de bank van de klant. Daarna kan er doodgewoon via internetbankieren betaald worden en dat is natuurlijk fijn voor de koper. Maar belangrijker dan de oorzaken van de populariteit onder de consumenten, zijn de redenen waarom ook aanbieders profiteren wanneer zij Bancontact als betaaloptie aan de klant geven. Dit staat echter wel in rechtstreeks verband met de kwaliteiten van Bancontact voor de consument. Omdat Belgische Bancontact als betrouwbaar beschouwen, het gemakkelijk in het gebruik vinden en het dus graag gebruiken, krijg je als aanbieder een voordeel: al deze mensen zullen eerder bij jou een bepaald product kopen dan bij een concurrent die deze service niet levert. Door Bancontact als betaalwijze aan te bieden zorg je er als verkoper kortom voor dat je Belgische klanten binnensleept, klanten die anders wellicht voorgoed verloren zouden zijn. Een interessante partner in het leveren van bancontact en andere betaalmethoden is Buckaroo, welke is gevestigd in Nederland.

 

Wat Bancontact verder interessant maakt

Het vergroten van je klantenkring is natuurlijk het belangrijkste doel dat via Bancontact bereikt kan worden. Echter zitten er ook andere voordelen aan. Je wilt bijvoorbeeld wel dat het geld dat mensen overmaken ook daadwerkelijk binnenkomt, dat ze het niet plots weer terug kunnen trekken. Bij Bancontact is dit prima geregeld. Het is namelijk zo dat je als aanbieder gegarandeerd je geld krijgt. En dat voelt uiteraard wel zo veilig en vertrouwd. Los van het geldelijk gewin, is Bancontact ook gewoon erg aangenaam in het gebruik. Ook voor de aanbieder. Deze krijgt in een centraal systeem namelijk een overzichtelijk beeld van zowel de verrichte betalingen als een real-time inzicht in de debiteuren. Zodoende weet je als verkoper precies wie al betaald heeft, én wie nog niet. Dit gemak wordt nog een verder bevorderd door het feit dat er geen los Bancontact-contract hoeft afgesloten te worden met de afzonderlijke banken en de integratie eenvoudig verloopt, dankzij de gratis plug-ins.

https://www.buckaroo.nl/zakelijk/producten/betaalmethoden/bancontact/