Reisource
Image default
Commercial

Alle feiten over het gebruik en de voordelen van figuurglas

Als het gaat om het vervangen of installeren van glas, is figuurglas een optie om te overwegen. Figuurglas is verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en maten en wordt steeds populairder bij architecten en interieurontwerpers. Ontdek waarom dit een aanwinst is voor in jouw woning!

 

Wat is figuurglas?

Figuurglas is een stuk decoratief glas dat is bewerkt om een ​​patroon of textuur te creëren. Het patroon wordt gevormd door het glas te etsen, te snijden of te zandstralen. Het kan in verschillende stijlen en maten worden verkregen, van duidelijke tot ondoorzichtige patronen en van kleine tot grote afmetingen. Figuurglas wordt vaak gebruikt voor privacy, decoratie en als glazen achtergrond voor pasfoto’s. Figuurglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen en kan worden gebruikt voor vele verschillende toepassingen, zoals doucheschermen en keukenachterwanden.

 

De voordelen van figuurglas

Een van de voordelen van figuurglas is de privacy die het biedt. Als je in een drukke omgeving woont of werkt, kan figuurglas zorgen voor de nodige privacy zonder dat je licht of woonruimte verliest. Naast privacy biedt figuurglas ook decoratieve opties. Het kan jouw huis of kantoor een gave uitstraling geven en kan worden gebruikt als achtergrond voor fotolijsten of als decoratieve deurpanelen.

 

De nadelen van figuurglas

Hoewel figuurglas verschillende voordelen biedt, heeft het ook enkele nadelen. Een van deze nadelen is dat het de lichtinval kan verlagen en het gevoel van openheid in een kamer kan verminderen. Als je op zoek bent naar een zeer transparant venster dat zich opent naar de buren, is figuurglas misschien niet de beste keuze. Een andere keerzijde is het schoonmaken van figuurglas. Figuurglas kan moeilijker schoon te maken zijn, omdat vuil en stof vaak achterblijven in de groeven.

 

Gebruik van figuurglas

Figuurglas is geschikt voor verschillende toepassingen binnen en buiten jouw huis of kantoorruimte. Het is ideaal voor deuren, douchewanden, scheidingswanden en behuizingen. Als je van plan bent om figuurglas te gebruiken voor een keukenachterwand of werkblad, kijk dan naar patronen die gemakkelijk schoon te maken zijn en de onderrug van uw keukenruimte beschermen.

 

Het laten installeren van figuurglas

Het installeren van figuurglas kan best gemakkelijk zijn, hoewel het aan te raden is om een professionele glaszetter te raadplegen. Het plaatsen van figuurglas vereist precisie en ervaring, zodat het op de juiste manier past en aan de specifieke behoeften van uw project voldoet. Een professionele glaszetter kan jou helpen bij het selecteren van het juiste patroon en de juiste grootte van het figuurglas en kan u adviseren over de beste plaatsing ervan.

https://www.glasgigant.nl/dubbel-glas-hr/