Wie blijft er in het huis wonen na de scheiding?

Een van de meest gestelde vragen wanneer twee mensen gaan scheiden, is wat er precies met de woning gebeurt. Deze vraag is ook meer dan terecht. De woning is immers een van de grootste bezittingen die jij en je partner samen hebben. Wanneer je gaat scheiden is het daarom belangrijk om dit goed te regelen. Een specialist als Zorgeloosch Scheiden maakt je wegwijs in de mogelijkheden. Blijft een van de twee in de woning wonen? Willen jullie er allebei weg? Of moet het huis verkocht worden, omdat je deze niet in je eentje kunt betalen? Wat de situatie ook is, een specialist als Zorgeloosch Scheiden zorgt ervoor dat dit goed geregeld wordt en dat je je niet laat leiden door emoties.

Zo worden de kinderen niet de dupe van de scheiding

Als je gaat scheiden van je partner is dat nooit leuk. Nóg minder leuk wordt het wanneer er kinderen in het spel zijn. De kinderen mogen nooit de dupe worden van de keuze die jij en je partner samen maken. Kies daarom voor scheidingsbemiddeling door een specialist met persoonlijke aandacht en uitgebreide vakkennis. Deze zorgt ervoor dat je kinderen op een goede en veilige manier opgroeien, waarbij beide ouders betrokken zijn. Samen met jullie stelt Zorgeloosch Scheiden een ouderschapsplan op waarin precies staat hoe de zorg en opvoeding verdeeld wordt, hoe de kosten worden verdeeld en wat de woonsituatie wordt voor je kind. Zo weet je zeker dat je kinderen zo goed mogelijk door de scheiding komen.

Zorg voor een gezonde financiële situatie na het scheiden

Een scheiding is altijd vervelend. En er komen een hele hoop nare dingen bij kijken. Een van de meest vervelende dingen die je moet regelen zijn de financiën. Zo moeten jullie het geld op de spaarrekening verdelen. Ditzelfde geldt voor de schulden. Daar moet uiteraard een oplossing voor geboden worden. Schakel je een scheidingsbemiddelaar als Zorgeloosch Scheiden in, dan weet je zeker dat de financiën voor beide partijen op een eerlijke manier worden afgehandeld. Denk hierbij aan het regelen van de hypotheek en bezittingen, maar ook aan advies over je opgebouwde pensioen en eventuele belastingen. Als je deze specialist inschakelt, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet in deze emotionele periode. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je vraagt eenvoudig een gratis intakegesprek aan.